Beste juffen en meesters,

Goed kunnen lezen is een belangrijke basisvaardigheid, dat weten we allemaal. Om goed te leren lezen staat leesplezier voorop. Dat begint bij een breed, aantrekkelijk en actueel aanbod aan boeken in onder andere de schoolbibliotheek. In mijn contacten met scholen merk ik dat jullie lezen belangrijk vinden, maar dat er haast geen boeken zijn. Of dat de schoolbibliotheek vol staat met een verouderd en daarmee onaantrekkelijk aanbod voor leerlingen. Soms is er niet eens een schoolbibliotheek, maar staan er her en der verspreid door school wat boeken in de gang of in de klassen. Ik snap dat heel goed. Er is immers zoveel te doen op school dat jullie als juffen en meesters waarschijnlijk niet eens tijd of ruimte hebben om met de schoolbibliotheek bezig te zijn.

Wij, en specifieker ik, Linda van Planteyn Boeken & Speelgoed kunnen jullie hierin helpen. Ik zorg met veel liefde voor jullie schoolbibliotheek en stel een mooie collectie boeken samen die jullie leerlingen met veel plezier uit de kast zullen pakken en lezen.

Hoe dan? Hoor ik jullie denken. Nou, op deze manier: Ik kom vrijblijvend langs om te bespreken wat er mogelijk is. Luister naar jullie wensen en ideeën. Loop de huidige collectie na, saneer wat verouderd is. Maak een plan voor een goede basiscollectie en doe aan nazorg als jullie dit wenselijk achten. Met mijn kennis van de nieuwste boeken, de ontwikkelingen in leesland en de reacties van kinderen op de boeken in onze winkel hebben jullie als school binnen no-time een mooie en actuele schoolbibliotheek waardoor al jullie leerlingen, zowel de doorgewinterde boekenwurm als de iets minder enthousiaste lezer het plezier in lezen zullen hervinden en waardoor de schoolresultaten omhoog zullen gaan.

Boeken zijn natuurlijk niet gratis, dat snappen jullie ook wel. Maar voor elk passend budget kunnen wij een mooie collectie opbouwen.

Ik doe dan ook graag de volgende oproep aan alle basisschooldirecteuren: zet het leesonderwijs hoog op de prioriteitenlijst en geef er geld aan uit. Beloon het enthousiasme van leerkrachten en leesconsulenten die de kar willen trekken en laat ze mooie boeken uitkiezen voor zichzelf en hun collega’s om vervolgens het hele schooljaar elke dag uit voor te lezen

Meer weten? Neem contact op en ik licht mijn ideeën graag toe in een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

Linda Eppenga

Planteyn Boeken & Speelgoed

Langewal 19

8401DE Gorredijk

0513-461254

info@planteyn.nl

www.planteyn.nl