10 duurzame cadeautips voor Sinterklaas

Met nog een maand te gaan in de aanloop naar Sinterklaas vraag jij je misschien af op welke manieren je dit traditionele kinderfeest kunt verduurzamen. We leven in uitdagende tijden waarin de focus verschuift van overconsumptie naar een meer solide levenswijze. Er zijn genoeg cadeaus te bedenken waarmee je de goedheiligman een duwtje in de juiste richting geeft. Speciaal daarvoor hebben we 10 cadeautips op een rijtje gezet waar je gezin blij van zal worden!

Lees meer »

Een voorleesroutine beginnen: hoe doe je dat?

Voorlezen aan jonge kinderen betekent meer dan voorlezen alleen. Het is een verbindende activiteit voor het hele gezin. Het samen bij elkaar zitten, plaatjes kijken, vertellen en aandacht voor elkaar hebben zorgt voor geborgenheid en plezier. Een goede sfeer en het speels omgaan met wat het verhaal en de illustraties hierbij te bieden hebben is hierbij belangrijk. Voorlezen is niet alleen leuk om te doen, het is ook goed voor de taalontwikkeling en helpt je kinderen om later ook zelf boeken te gaan lezen.

Lees meer »

Wat is open einde speelgoed en hoe betrek je je kind bij het spel?

Als jonge ouder kan je je soms onzeker voelen over wat de juiste manier is om je kind bij het spelen te betrekken? Met al het speelgoed dat wordt aangeboden in de winkels lijkt het vaak ingewikkelder dan het is, vooral voor peuters. Probeer je daar vooral niet teveel zorgen over te maken, je doet niets verkeerd. Er is sowieso geen goed of fout in een manier van spelen. Weet dat de aandachtsboog een jong kind gewoon niet erg lang is.

Lees meer »