Puzzels

Puzzelen voor jong en oud: leuk, leerzaam en uitdagend

Ben je op zoek naar een puzzel voor je peuter, kleuter of schoolgaand kind? Roversgoed heeft de leukste puzzels van merken zoals Djeco, Janod en Gibsons. Van houten puzzels voor de allerkleinsten tot stevige kartonnen puzzels van duizend stukjes. Voor iedere puzzelaar en voor elk niveau is er wel een mooie puzzel in onze collectie te vinden.

Puzzelen is helemaal hip voor jong en oud. Niet verwonderlijk want puzzelen is leerzaam, ontspannend en een leuke activiteit om alleen of samen te doen!

Voor wie is puzzelen geschikt?

Twijfel jij welke puzzel geschikt is voor welke leeftijd? Natuurlijk is ieder kind anders en is de één verder in zijn ontwikkeling en interesses dan de ander, maar bij het uitzoeken van een geschikte puzzel kun je van het volgende uitgaan.

Puzzelen is echt geschikt voor iedereen! Voor de allerkleinsten is een stevige houten puzzel, met niet meer dan 3 tot 5 stukjes voldoende. Dit kan zijn in de vorm van een blokpuzzel, of een houten puzzel met een stevige knop waarmee je kleintje de puzzelstukken goed beet kan houden.

Voor je peuter kan je kijken naar een stevige kartonnen puzzel met 12 tot 24 stukjes. Is het te moeilijk, probeer er dan een leuke activiteit voor samen van te maken. Is de puzzel binnen no-time in elkaar gezet kijk dan waar het wat uitdagender kan worden gemaakt. Misschien mogen de stukjes wat kleiner zijn of kun je kijken naar een puzzel met een andere vorm.

Kleuters maak je blij met puzzels vanaf 36 stukjes. Hoe ouder ze worden hoe meer uitdaging ze zullen vinden in het aantal stukjes, de vorm en het educatieve karakter.

Vanaf 8 jaar gaat het hard. Puzzels van 100, 200 of zelf 500 stukjes zorgen voor plezier en ontspanning.

Puzzels vanaf 500 stukjes zijn leuk om te maken met het hele gezin en zijn een gezellige activiteit voor wanneer de dagen weer korter worden en het spelen zich meer binnenshuis zal bevinden.

 

Advies in onze winkel, en ook online

Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit de verschillende puzzels die je in onze webshop tegenkomt? Je bent van harte welkom in onze fysieke winkel in het Friese Gorredijk. Hier staan we graag voor je klaar met advies. Uiteraard kan je ook contact op nemen via de mail (info@roversgoed.nl) We nemen zo spoedig contact met je op om samen tot een geschikte keuze te komen.

Heb je wat moois uitgezocht en wil je het cadeau doen? Wij pakken het zorgvuldig voor je in! Verzenden doen wij zoveel mogelijk in een duurzame verpakking, hierbij maken wij ook gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal. In de meeste gevallen geldt op werkdagen besteld voor 14.00, dezelfde dag verzonden via PostNL.

 

We nodigen je van harte uit om ons complete aanbod te bekijken en zo te ontdekken wat ons magische speelgoed kan betekenen voor jou en je kleintje!