Prentenboeken

Prentenboeken vol fantasie en avontuur

Wanneer je op zoek bent naar een leuk en duurzaam cadeau voor een peuter of kleuter, denk dan eens aan een mooi prentenboek. In een goed prentenboek draait het om de combinatie tussen de illustraties en de tekst. Hierbij is het belangrijk dat je er als voorlezer en als kind plezier aan beleeft. In een goed prentenboek is er ruimte voor eigen interpretatie en bij het voorlezen draait alles om interactie tussen voorlezer en kind.

Een leuke activiteit om samen met je kindje te doen

Het is enorm gezellig om een prentenboek samen te bekijken en te lezen. Probeer het maar eens. Mooie illustraties maken nieuwsgierig en stimuleren de fantasie van je kind. Door te benoemen wat er allemaal te zien is in het boek vergroot je de woordenschat en basis emoties zoals vreugde, plezier, maar ook boosheid en jaloezie zal je kindje beter herkennen door wat er allemaal te zien is in het boek.

 

Van klassieke prentenboeken tot de nieuwste uitgaven

 

Bij Roversgoed vind je een mooie collectie prentenboeken met uiteenlopende thema's. Wat ze gemeen hebben zijn de prachtige illustraties en de fantasierijke teksten. Thema's zoals de seizoenen, ridders, draken, prinsessen en piraten. Voor ieder kind is er wel een leuk verhaal te vinden. Vind je hier niet wat je zoekt dan vind je de complete collectie prentenboeken op onze boekhandelsshop Planteyn Boeken & Speelgoed