10 duurzame cadeautips voor Sinterklaas

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 10:30

Met nog een maand te gaan in de aanloop naar Sinterklaas vraag jij je misschien af op welke manieren je dit traditionele kinderfeest kunt verduurzamen. We leven in uitdagende tijden waarin de focus verschuift van overconsumptie naar een meer solide levenswijze. Er zijn genoeg cadeaus te bedenken waarmee je de goedheiligman een duwtje in de juiste richting geeft. Speciaal daarvoor hebben we 10 cadeautips op een rijtje gezet waar je gezin blij van zal worden!

Cadeaus tot 15 euro

Bij duurzaam denken de meeste mensen al vaak aan dure cadeaus, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn! Er zijn genoeg mooie (kinder)cadeaus onder de €15 waar zowel kinderen als ouders heel blij van worden!

Om jullie te inspireren hebben we een aantal suggesties op een rijtje gezet:

 

1. Houten speelfiguren van het Duitse merk Holztiger (vanaf €5,99)

De prachtige speeldieren van Holztiger zijn echte aanwinsten voor de kinderkamer. Mooi om te zien en fijn om mee te spelen! De houten speelfiguurtjes worden met de hand gemaakt van essen- en beukenhout uit duurzame Duitse productiebossen. Ze zijn zeer bestendig, liggen fijn in de hand en staan garant voor urenlang speelplezier. Leuk voor in de schoen en een mooi assortiment om te sparen. Zo kun je je kindje bij de belangrijke momenten in zijn of haar leven een mooi cadeautje geven om de dierencollectie uit te breiden!

 

2. 3d knutselsetjes van Eugy (€12,99)

Voor de echte fröbelaars zijn er fijne 3d kartonmodellen waarmee je je eigen figuurtje kan knutselen. Uitdagend en creatief. Zet je het model goed in elkaar, dan heb je een stevig diertje om toe te voegen aan je collectie!

 

3. Een handgemaakte kersthanger voor in de boom (€9,99)

Een leuke traditie is om elk jaar met de kinderen een nieuwe kerstbal voor in de kerstboom uit te zoeken. Waarom zou je niet een mooi kerstornament met pakjesavond schenken. Zo sla je twee vliegen in één klap. Lekker duurzaam!

4. Een boek! (vanaf €8,99)

Een echt duurzaam cadeau is een boek al zeggen wij zelf ;-) Er zijn genoeg magische boeken onder de 15 euro verkrijgbaar en voor elke leeftijd. Met een boek gaat er een wereld vol verwondering en fantasie open voor je kleintje en zal hij/zij er elke keer weer van genieten wanneer er een (voor)lees moment aanbreekt.

Cadeaus van 15 tot 50 euro

Met een iets ruimer budget zijn er zeker talloze duurzamere opties te bedenken waarmee jij je gezin blij mee kunt maken. Hieronder volgen 3 cadeautips:

 

1. Een voorleesboek voor het hele gezin (vanaf €15)

Om even bij de boeken te blijven. Heb jij een wat groter budget en ben je op zoek naar een mooi cadeau voor het hele gezin, denk dan eens aan een mooi voorleesboek. Met het ritueel van voorlezen creëer je een magische wereld voor je kind en introduceer je een activiteit waarin je als gezin samen bezig bent. Win win! Je vindt onze collectie voorleesboeken hier.

 

2. Houten stapelblokken van Wooden Story (vanaf €30,50)

Met het houten speelgoed van het Poolse speelgoedmerk Wooden Story maak je een zeer bewuste keuze als het om duurzaamheid gaat. Het is speelgoed zoals speelgoed bedoeld is: simpel, gemaakt van natuurlijke materialen, volledig gifvrij en ook nog eens een lust voor het oog. Zo doe je hiermee je kind een plezier, maar zeker ook jezelf!

3. Speelgoed van Maileg (vanaf €17,99)

Wie eenmaal een muisje van Maileg heeft aangeschaft is verkocht! De sprookjeswereld van dit Deense merk combineert Scandinavisch design met verhalen vol fantasie. Het speelgoed van Maileg is met veel detail gemaakt. Een prachtig product om te sparen en om zo met belangrijke momenten cadeau te doen.

Sinterklaascadeaus voor mama (en papa)

Sinterklaas is echt een feest voor het hele gezin! Als je toch op zoek bent naar duurzame cadeaus voor je kids vergeet jezelf dan ook niet. En wie zegt dat de cadeaus van mama niet net zo leuk zijn om met het hele gezin van te genieten ;-)

1. Een mooie adventskalender om de dagen naar kerst af te tellen (vanaf €7,99)

Vanaf 1 december tellen we de dagen alweer af naar kerst. Met een adventskalender betrek je je hele gezin bij deze magische tijd. Van traditioneel tot de schattige advent bouwpakketjes van het Britse merk Roger la Borde die je elk jaar opnieuw kan neerzetten. Daar wordt iedereen toch blij van!

2. Een kleurboek voor volwassenen om mee te ontspannen (vanaf €15,99)

Als moeder van een jong gezin moet je vaak alle ballen in de lucht houden. Er is dan soms niets fijners dan jezelf te kunnen terugtrekken met een ontspannen activiteit helemaal voor jezelf. Doe jezelf een plezier en zoek een heerlijk kleurboek uit.

3. Een fijn notitieboek voor al je aantekeningen (vanaf €5,95)

Hoe vaak komt het wel niet voor. Je bedenkt of leest iets en je bent van plan het te onthouden voor later. Totdat je thuis bent en denkt, wat was dat ene nou ook alweer… Herkenbaar? Met een leuk notitieboek in je tas vergeet je nooit meer iets op te schrijven.

 

We hopen dat je inspiratie hebt opgedaan door onze tips. Wist je dat we al jullie cadeaus gratis mooi verpakken? We maken er een echt feestje van! Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is een gedicht schrijven ;-)

Een hele fijne pakjesavond toegewenst!

Liefs, Linda

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.