Samen spelen met je kind, speelgoedtips en suggesties

Gepubliceerd op 10 augustus 2022 om 18:25

Veel (jonge) ouders zullen zich hier hopelijk in herkennen: Het is ontzettend fijn om creativiteit te delen en te spelen met je kind! En dat is helemaal heerlijk met speelgoed waar zowel ouders als kinderen dol op zijn.

Ik moet bekennen dat ik het ontzettend leuk vind om mooi speelgoed uit te zoeken voor onze winkel. Het klinkt misschien egoïstisch, maar ik denk in de eerste instantie aan mezelf wanneer ik een nieuw speelgoedmerk toevoeg aan de shop. Is het mooi, is het duurzaam, had ik er zelf als kind mee willen spelen en zou ik er nu als "volwassen" vrouw van 45 nog mee willen spelen. Als het antwoord op al deze vragen ja is voeg ik het toe aan ons assortiment.

Om heel eerlijk te zijn denk ik dat veel ouders (vooral moeders) zich schuldig voelen als ze speelgoed kopen dat ze zelf leuk vinden. Ze zijn bang dat als zij het leuk vinden, ze het om de verkeerde redenen kopen. Maar geloof me, niets is minder waar. Genieten van het speelgoed van je kinderen is heerlijk. Het is magisch en het is vooral leuk!

 

Wanneer je met je kind een rustmomentje pakt en met aandacht samen gaat zitten spelen, draagt dit bij aan het creëren van verbinding en bouw je actief een relatie met je kind op. En het mooie hiervan is dat je sneller samen gaat spelen met je kind als het speelgoed is waar jij zelf ook van houdt! Niemand wil zitten en spelen met iets wat ze niet leuk vinden. Dus waarom zou je als ouder?

 

Kinderen leren constant nieuwe dingen door te spelen. Wanneer je met ze op de grond zit, kun je dat leren vergemakkelijken. Hardop nadenken en samen problemen oplossen, is een perfecte manier om te leren én een band op te bouwen. Zeg nou zelf, wat is er meer verbindend dan samen creëren? Het is een mooie ervaring om je fantasie te gebruiken en de vreugde van het ontdekken te delen. Spelen hoeft voor ouders helemaal niet saai te zijn. Het is voor kinderen echt leuk om hun ouders plezier te zien maken.

 

Ook voor de allerkleinsten is het leuk om samen te spelen. Wellicht heb je wel eens gehoord van de term "parallel spelen." Dit betekent in feite dat je naast iemand speelt, in plaats van met hem of haar. Dit is geweldig voor kinderen die nog te jong zijn om samen te spelen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je kind zijn of haar interesse in bepaald speelgoed is verloren. Juist dan is het mooi om te zien dat wanneer je samen met ze gaat spelen ze nieuwe manieren ontdekken en opnieuw geïnteresseerd raken.

 

Naast al deze voordelen van spelen en tegelijk een band met je kinderen opbouwen is spelen ook goed voor volwassenen! Het kan rustgevend en meditatief zijn, of leuk en inspirerend. Zeg een eerlijk, wanneer heb je als volwassene nou de vrijheid om gewoon te verkennen? Spelen is leuk en zou voor iedereen moeten zijn!

 

Om je wat tips aan de hand te doen voor ideaal samen speel speelgoed zijn dit de items waar ik zelf graag mee speel, alleen of samen. 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.